SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/012 | 7622 Pécs, 48-as tér 2.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatokLevelezőKRÉTA

Iskolapszichológus

Iskolapszichológus

Kedves Szülők és Diákok!

 

Németh Alexandra vagyok, a 2023/2024-es tanévtől a Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum iskolapszichológusa. Pszichológia tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetemen végeztem. Iskolapszichológusi munkám célja, hogy a diákokat, szülőket és az oktatókat, mindennapi kérdések és a felmerülő nehézségek során egyéni, akár csoportos formában segítsem a pszichológia eszköztárával (segítő beszélgetés, kérdőívek, játékok, előadások, fejlesztő foglalkozások).

Miben tudok segíteni?

Diákoknak:

 • tanulási nehézségek (ha nehéz a tanulásra koncentrálni, ha sokat készülsz, de még sincs meg az eredménye vagy ha jellemző rád a teljesítményszorongás)
 • beilleszkedési zavarok (ha nehezen találod a helyed az iskolai közösségben vagy magányosnak érzed magad)
 • társas kapcsolatok problémái (ha konfliktusos a viszonyod a családoddal vagy az iskolában)
 • érzelmi vagy indulatkezelési nehézségek, stresszkezelés (ha jellemző rád a túlzó szorongás, lehangoltság, feszültség vagy a gyakori hangulatváltozások)
 • nagy változások, nehéz életesemények (pl.: költözés, a szülők válása, veszteségek)
 • pályaválasztási kérdések (ha szeretnél a jövődről beszélgetni)
 • tehetséggondozás az oktatókkal együttműködve

Szülőknek:

 • ha a gyermekük kapcsán kérdéseik merülnek fel
 • ha sok a megoldatlan konfliktus és nem találják a közös hangot a gyermekükkel
 • ha a családban megszokottnál súlyosabb otthoni konfliktus adódik, nagy változás, nehéz életesemény történt (pl. költözés, válás, veszteség) amik megviselik a gyermekét
 • ha hirtelen változást tapasztal a gyermeke viselkedésében
 • ha aggasztja a gyermeke iskolai teljesítménye, vagy az osztályban elfoglalt helye

Az iskolapszichológust köti a titoktartás, ez alól kivételt csak az képez, ha a diák biztonsága vagy egészsége veszélybe kerül.

Az iskolapszichológussal való találkozás önkéntes. A szolgáltatás igénybe vehető szülői, oktatói vagy a diák egyéni megkeresése alapján, ehhez 18 éves kor alatt szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése szükséges (ez alól kivételt jelentenek a krízishelyzetek, pánikroham). A személyes adatokat bizalmasan kezelem, és a szakmai etikai kódexnek megfelelően járok el.

Az iskolapszichológussal folytatott munka nem helyettesíti a terápiás pszichológusi, illetve gyermekpszichiátriai megsegítést.

Abban az esetben, ha a felmerült problémák az iskolapszichológiai kereteken túlmutatnak, és amelyek esetében terápiás tevékenység javasolt, úgy a megfelelő szakemberhez delegálom a diákot, szülőt, családot (pl.: pedagógiai szakszolgálat, családterápiás, pszichoterápiás, gyógypedagógiai tevékenységi körök).

Amennyiben bármilyen kérdésetek/kérdésük merülne fel, forduljanak hozzám bizalommal! Az iskolában hétfői és szerdai napokon leszek megtalálható. Személyes konzultációra a nemeth.alexandra@zipernowsky.hu e-mail címen történő előzetes időpont egyeztetést követően van lehetőség.


Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum

7622 Pécs, 48-as tér 2.

Telefon: +36 72 513-260

E-mail: zkmsz@zipernowsky.hu

OM azonosító: 203049/012


2024Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum