BEMUTATÁS

2018. január 11-én került sor a Pécsi Szakképzési Centrum Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumában a tanév utolsó iskolakóstolgató programjára, az informatikai témájú E-napra.

A program nem előzmény nélküli, mivel korábban volt már egy elektronikai és gépész programunk is az iskolakóstolgató programsorozat részeként. Az E-nap program célja az volt, hogy megismertesse a 8. osztályos tanulókat az informatika világának az érdekességeivel.

Az E-nap programjára az előzetes jelentkezéseknél magasabb létszámban jelentek meg a 8. osztályos tanulók. Az iskolát Naszári László igazgatóhelyettes és az informatika munkaközösség tagjai képviselték, így természetesen az előadásokat is ők tartották.

A program megnyitóján Naszári László köszöntötte a 8. osztályos diákokat, majd ezt követően Székely Réka tanárnő irányításával el is kezdődött az első 20 perces előadás, amely során a diákok a kódolás, titkosírás témájával ismerkedettek meg. A tanárnő előadása után Géth Norbert tanár úr vette át a szót. Vele azt tudhatták meg a résztvevők, hogy hogyan manipulálhatóak a különböző fényképek az ingyenes GIMP képszerkesztő segítségével. A kis képszerkesztős kitérő után visszatértek az első terembe, ahol Bandel Veronika tanárnő már várta őket, hogy elmélyülhessenek a programozás alapjaiba a Scratch segítségével. A program segítségével egy animált születésnapi képeslapot készítettek a diákok. A nap utolsó előadását Naszári László igazgatóhelyettes tartotta logika témában egy interaktív tábla segítségével.

Az előadásokat követően Kiss Szilvia tanárnő egy játékos tudásfelmérő teszttel várta a gyerekeket, ahol beszámolhattak a korábbi előadásokon megszerzett tudásukról. A teszt alapján a győztes Fritsch Zoltán lett, az ő jutalma egy pólót volt.  Szintén ajándékban részesült két másik diák, Hornyák Éva és Peti Marcell is, akik az iskolakóstoltató összes (gépészeti, elektronikai és informatikai) programján részt vettek.

Gratulálunk a győzteseknek és természetesen várjuk a kedves érdeklődőket a következő tanévben is!

A rendezvényt a Zipernowsky Diákjaiért Alapítvány támogatta.

NYERTESEINK

II. helyezett
Tóth Márton Levente

Ciszterci Nevelési Központ

I. helyezett
Fritsch Zorán

Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola

III. helyezett
Molnár Bálint

Bártfa Utcai Általános Iskola

TOVÁBBI RÉSZTVEŐINK

Aranyi Zoltán

Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola

Bedecs Máté
Testvérvárosok Terei Általános Iskola
Bereczki Krisztofer

Bártfa Utcai Általános Iskola

Bors Zsolt

Bártfa Utcai Általános Iskola

Csabai Gergő

Apáczai Csere János Általános Iskola

Frick Dávid

Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola

Hornyák Éva

Zsigmond Király Általános Iskola

Illés Dániel

Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola

Kis Dávid

Bártfa Utcai Általános Iskola

Kiss Filemon Sámuel

Köztársaság Téri Általános Iskola

Mellár Patrik

Bártfa Utcai Általános Iskola

Migács Máté

Testvérvárosok Terei Általános Iskola

Péter Szilárd

Ciszterci Nevelési Központ

Peti Marcell

Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola

Szentgyörgyvölgyi Balázs

Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola

GALÉRIA