Bemutatkozás

Pécsi Szakképzési Centrum Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziuma7622 Pécs 48-as tér 2.
OM azonosító: 203049

Tel.: +36 72 513 260; +36 72 312-344, e-mail:zkmsz@zipernowsky.hu

Igazgató: Amrein György, beiskolázási felelős: Huszárné Prikler Renáta

Intézményünk alapítása óta sok névváltozáson esett át, és változatos fenntartói struktúra biztosította a mindennapok működését. E több mint száz év során kialakult hagyományainkra és sikereinkre büszkék vagyunk. Célunk, hogy elődeink nyomdokain haladva megfeleljünk a 21. század kihívásainak és műszaki szakembereket képezzünk, melynek eléréséhez a régió ipari szereplőivel szoros kapcsolatot tartunk fenn.

Tanulóink sikeres elhelyezkedése érdekében a felmerülő igényektől függően iskolarendszeren kívüli tanfolyamokat szervezünk, így további képesítésekhez juttatjuk őket. (AUTOCAD, CNC forgácsoló, hegesztő, PLC programozó).

Esélyeiket javítjuk azzal, hogy magas óraszámban tanítjuk az idegen nyelvet (német, vagy angol), megkönnyítve a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzését.

Testvériskolai kapcsolataink (Horvátország: Eszék, Split; Ausztria: Bregenz és Románia: Sepsiszentgyörgy) az aktív európai polgárrá nevelést és az idegen nyelvhasználatot szolgálják.

Tehetséges diákjaink számára műszaki és közismereti tárgyakból versenyekre felkészítő foglalkozásokat szervezünk.

Kimagasló tanulmányi eredményt elérő, és hátrányos helyzetű tanulóinkat alapítványainkon keresztül jutalmazzuk, támogatjuk.

A szakmai vizsgatárgyból tett érettségi vizsgával együtt szakmai bizonyítvány is szerezhető.
Zipernowsky.hu ©2003-16 - [contact: zkmsz@zipernowsky.hu]